Politika privatnosti

Privredni subjekat koji stoji iza web stranice rentacarfly.com je “AVIOINŽENJERING” društvo sa ograničenom odgovornošću Laktaši (u daljem tekstu: kompanija). Usluga koja se prodaje putem web sajta rentacarfly.com je usluga iznajmljivanja vozila (u daljem tekstu usluga).

Ova politika opisuje kako, na koji način i koje podatke prikupljamo i obrađujemo na web sajtu rentacarfly.com.

Ova Politika privatnosti je u potpunosti usklađena sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine (“Sl. glasnik BiH”, br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 – ispr.) i Opštom regulativom zaštite podataka Evropske Unije (General Data Protection Regulation EU 2016/679).

Sadržaj politike privatnosti

  • Koje podatke prikupljamo?
  • Kako prikupljamo podatke?
  • Kako koristimo i obrađujemo podatke?
  • Kako i gdje skladištimo vaše podatke?
  • Koja su vaša prava u okviru zaštite podataka?
  • Koje internet kolačiće prikupljamo?
  • Kako koristimo internet kolačiće?
  • Kako upravljamo internet kolačićima?
  • Izmjene ove politike privatnosti
  • Kako da nas kontaktirate

Koje podatke prikupljamo?

Internet stranica rentacarfly.com prikuplja sljedeće podatke:

Lične podatke:

– Ime i prezime

– Email adresu

– Broj telefona

– Statičku IP adresu (u zavisnosti od posjetioca)

Podatke koje generišu posjetioci

– Odgovori na pitanja u anketama, upitnicima i drugim formama

Geografski podaci

– Podaci o lokaciji

– Mrežne i druge tehničke podatke (kroz serverske logove)

– Dinamičku IP adresu

– Vrstu pretraživača

– Vrstu operativnog sistema

– Vrijeme i datum posjete internet stranici

KAKO PRIKUPLJAMO PODATKE?

 

Uobičajeno korištenje internet stranice

Vi kao posjetioci web stranice rentacarfly.com možete pretraživati web stranicu bez da nam saopštite svoje lične podatke. Prilikom vaše posjete mi prikupljamo kroz serverske logove (podrazumijevani proces rada internet servera) koji sadrže IP adresu (koja u zavisnosti od posjetioca i usluge internet provajdera, može biti statička ili dinamička), vrstu pretraživača (poput Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera, Safari), vrstu operativnog sistema (poput Windows OS, Mac OS, Linux OS), vrijeme (trajanje) i datum posjete internet stranici rentacarfly.com.

Prikupljanje ličnih podataka

Sve prikupljeni podaci, posebno lični, su prikupljeni na osnovu prethodne saglasnosti i na dobrovoljnoj bazi. Načini na koje prikupljamo lične podatke:

– Prilikom rezervacije vozila prikupljamo ime i prezime posjetioca , email adresu, broj telefona

– Prilikom popunjavanja kontakt forme prikupljamo ime i prezime, email i kontakt telefon;

– Ako posjetilac ima statičku IP adresu istu prikupljamo putem serverskog log-a.

Prikupljanje podataka koje generišu korisnici

Svi podaci koje generišu korisnici poput pisanih komentara, odgovora u različitim formama na internet stranici rentacarfly.com, predstavljaju izraz volje, mišljenja i znanja koje posjeduje posjetilac, a koje prikupljamo u cilju dobijanja informacija o usluzi koju pružamo.

Prikupljanje podataka putem trećih strana (drugih obrađivača)

Sa ciljem unapređenja internet stranice i postizanja boljeg korisničkog iskustva, internet stranica rentacarfly.com koristi sljedeće aplikacije i softvere:

– Google alati (Google Analytics, Google Ads)

– Facebook Business (Facebook Pixel),

koji prikupljaju sljedeće podatke:

– Geografsku lokaciju

– Datum i vrijeme posjete

– Internet kolačiće

– Vrstu pretraživača

– Vrstu operativnog sistema

– Podatke o korištenju Google servisa

– Podatke prethodno dostupne putem Facebook i Instagram društvenih mreža

– Datum i vrijeme posjete

– Vrstu pretraživača

– Vrstu operativnog Sistema

KAKO KORISTIMO I OBRAĐUJEMO PODATKE?

Uobičajeno korištenje internet stranice

Podaci prikupljeni direktno ili putem trećih strana tokom opšteg korištenja internet stranice koriste se za analizu trendova i korištenja web stranice rentacarfly.com, kao i za unapređenje korisnosti web stranice, te njene dalje promocije sa ciljem ostvarivanja boljih prodajnih rezultata boljeg doživljaja posjetioca. Ovi podaci nemaju nikakve veze sa ličnim podacima.

Lični podaci

Kompanija sve lične podatke koji su prikupljeni u skladu sa ovom politikom putem internet stranice projekta rentacarfly.com koristimo i obrađujemo isključivo radi:

– Slanja potvrde rezervacije vozila

– Kreiranja ugovora i računa za izvršenu uslugu

– Stupanja u kontakt radi promocije drugih projektnih aktivnosti

– Stupanja u kontakt radi promocije drugih projekata i aktivnosti firme

Kako prenosimo i skladištimo podatke?

Bezbjedan i enkriptovan transfer

Internet stranica rentacarfly.com koristi za prenos i transfer podataka isključivo HTTPS (HTTP Secured) protokol, sa instaliranim SSL / TLS certifikatom koji enkriptuje sve podatke u toku transfera. Takođe, svi podaci koji se skladište unutar baze podataka su enkriptovani prije samog čuvanja.

Skladištenje podataka

Internet stranica rentacarfly.com koristi usluge web hosting provajdera “ContraTeam”. U okviru date usluge koristi se dijeljeni web server na kom se nalazi i baza podataka internet stranice rentacarfly.com. Lokacija web servera je: Beograd, Republika Srbija. Internet stranica rentacarfly.com će podatke čuvati dok klijent ne završi uslugu a najviše 10 godina. Nakon tog vremenskog perioda svi podaci će biti obrisani.

INTERNET KOLAČIĆI

Šta su to internet kolačići?

Internet kolačići (eng. cookies) su tekstualni fajlovi koji su skladišteni na vašem računaru da sakupljaju standardne Internet log-ove i podatke o korisnikovom ponašanju.

 

Kako ih mi koristimo?

Kada posjetilac posjeti internet stranicu rentacarfly.com mi možemo automatski da koristimo prikupljene podatke u kolačićima sa elektronskog uređaja posjetioca sa ciljem što boljeg i prilagođenijeg prikaza naše internet stranice.

 

Koje sve internet kolačiće koristimo?

Osnovni kolačići: Osnovni kolačići su neophodni kako bi web sajt funkcionisao kako treba. Oni nam omogućavaju da održavamo korisničke sesije i spriječimo bilo kakve sigurnosne prijetnje. Ne prikupljaju i ne pohranjuju nikakve lične podatke.
Analitički kolačići: Ovi kolačići pohranjuju informacije kao što su broj posjetilaca web sajta, broj jedinstvenih posjetilaca, koje stranice web sajta su posjećene, izvor posjete, itd. Ovi podaci nam pomažu da razumijemo i analiziramo koliko dobro web sajt radi i gdje potrebno je poboljšanje.
Marketing: Ovi kolačići se koriste kako bi posjetiocima pružili relevantne i personalizovane oglase i marketinške kampanje. Ovi kolačići nam također pomažu da pratimo efikasnost ovih oglasnih kampanja. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju reklama koje vam prikazujemo kako bi vam bile značajne. Podatke pohranjene u ovim kolačićima također mogu koristiti provajderi oglasa trećih strana kako bi vam prikazali oglase i na drugim web sajtovima u pregledniku.
Funkcionalni kolačići: Funkcionalni kolačići pomažu u obavljanju određenih funkcija poput dijeljenja sadržaja web sajta na platformama društvenih mreža, prikupljanja povratnih informacija i drugih funkcija trećih strana.
Preferencije: Ovi kolačići nam pomažu da pohranimo vaša podešavanja, kao što su podešavanja jezika, tako da imate bolje i efikasnije iskustvo prilikom budućih posjeta web sajtu.

Kako možete upravljati internet kolačićima?

Da zabranite prihvatanje internet kolačića, potrebno je da unutar vašeg internet pretraživača podesite da isti ne prihvata internet kolačiće od ove internet stranice ili od svih.

 

Prava na zaštitu podataka

Internet stranica rentacarfly.com obezbjeđuje u cilju zaštite i privatnosti podataka svim posjetiocima bez izuzetka sledeća prava:

Pravo na pristup: Posjetioci imaju pravo na kopiju informacije o njihovim ličnim podacima, bez ikakve naknade.

Pravo na ispravljanje: Posjetioci imaju pravo da izmjene odnosno isprave bilo koji lični podatak za koji smatraju da nije tačan.

Pravo na brisanje: Posjetioci imaju pravo na brisanje ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na zabranu obrade: Posjetioci imaju pravo da zabrane obradu ličnih podataka ili da obrišu dio obrade koji se odnosi ili koji uključuje njihove lične podatke.

Pravo na prenos podataka: Posjetioci imaju pravo na prenos prikupljenih podataka ka drugim sajtovima, firmama i organizacijama ili prenos direktno posjetiocu, pod određenim uslovima.

Sva gore navedena prava posjetioci mogu ostvariti slanjem zahtjeva na info@rentacarfly.com, na koji kao internet stranica rentacarfly.com ćemo odgovoriti najkasnije u roku do mjesec dana.

POLITIKE PRIVATNOSTI DRUGIH POVEZANIH INTERNET STRANICA

Internet stranica rentacarfly.com može da sadrži veze ka drugim internet stranicama. Ova Politika privatnosti isključivo važi za rentacarfly.com stranicu, s toga ukoliko budete preusmjereni na neku drugu internet stranicu, trebali biste pročitati politike privatnosti na toj drugoj internet stranici.

Promjene u Politici privatnosti

Internet stranica rentacarfly.com zadržava pravo izmjene Politike privatnosti, s toga prilikom izmjene Politike privatnosti ažuriraćemo ovu stranicu.

Ova politika privatnosti poslednji put je ažurirana 29.10.2021. godine.

Kako da nas kontaktirate?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi bezbjednosti i zaštite podataka ili same Politike privatnosti možete nas kontaktirati putem sledećih kontakata, a mi ćemo nastojati da odgovorimo u najkraćem mogućem periodu.

Email: info@rentacarfly.com

Telefon: +387 66 808 300

Žao nam je, usluge više nisu dostupne.